LEGO adventni koledar 2016: drugi dan

LEGO adventni koledar 2016: drugi dan

Pozdravljen(a)!

Prišla sem do drugega razdelka v LEGO adventnem koledarju za leto 2016. Samo še ta in eden več pa bom s koledarjem na tekočem.

Adventni koledar sem v preteklosti sicer vedno odpirala zjutraj pred službo. Tudi letos bo tako, zato lahko pričakuješ, da si boš nov prispevek lahko ogledal zgodaj zjutraj. Razen seveda, če me spet bolezen položi v posteljo.

Gasilka, ki poje rock

V drugem prekatu me je torej pričakala že prej omenjena LEGO gasilka z električno kitaro. Vsekakor je koncept zelo zanimiv. Ne vem pa če bi bila kakšna ženska pripravljena igrati kitaro v polni gasilski bojni opremi. Samo pravim; gasilska oprema je težka in mogoče ne tako primerna za igranje kitare.

Najbolj mi je bila v tem prekatu všeč kitara. To je namreč moja prva kitara v LEGO zbirki. Velikokrat namreč kupim celotni set, zato da dobim točno določeno LEGO kocko. V tem primeru torej kitaro. Gozdno policijsko postajo (4440) sem namreč kupila z istim razlogom. Želela sem medveda, ki je bil zraven. No, tudi t.i. “kampanjski klobuk” je bil eden izmed razlogov, ampak tega bi dobila tudi v katerem drugem in cenejšem setu.

Drugače pa je gasilka oblečena v sedaj že tipično zaščitno obleko za gasilce. Čeprav so v moji mladosti gasilci nosili čelade in kisikove jeklenke pa je ta spodnji del, ki vsebuje tudi cevi za dihanje novejši. Prvič se je namreč pojavil v drugi polovici devetdesetih, ko sem bila v višjih razredih osnovne šole. Spomnim se, ker sem imela takrat enaka nagnjenja. Želela sem imeti vse kose LEGO kock in ti kosi so v gasilske sete prišli ravno, ko sem počasi rahlo izgubila zanimanje za LEGO. (Seveda nikoli nisem izgubila toliko zanimanja, da bi se kock povsem znebila.)

Vsekakor sicer podpiram boljšo zaščito za moje minifig gasilce. Če se v mojem mestu sproži požar, morajo biti gasilci dobro opremljeni, da se proti temu borijo brez problemov. V mojem mestu namreč policaji ne vozijo prestarih vozil, ker pa so drugače prebivalci tudi mirni, jih imamo tudi dovolj zaposlenih. Prav tako je z gasilci in zdravniki.

Končna ocena

LEGO gasilka, ki poje rock, mi je izredno všeč. Nekaj ima pri temu tudi kitara, ki sem jo zraven prejela. Predvsem pa mi je všeč, da LEGO tudi s svojimi seti vedno bolj enači ženske in moške – pred časom ženskih gasilk v setih ni bilo ravno veliko. Enako bi lahko rekli za policiste in zdravnike, vendar pa se to popravlja. In to seveda pozdravljam.

Kar me malo moti je seveda to, da se kitara igra v polni opremi. Poleg tega sem mnenja, da bi punca težko dejansko kaj zapela, saj sta čelada in vizir hermetično zaprta. Mogoče je LEGO želel namigniti, da so ženske sedaj lahko gasilke, ne smejo pa govoriti? Ne, mislim, da to ni to, in otrok seveda to ne bo motilo, ker na to ne bodo pomislili.

Ocena: 9/10

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja